Πολίτικη τυρόπιτα με άνηθο και γιαούρτι πασπαλισμένη με σουσάμι
Προετοιμασία: 25 λεπτά
Μαγείρεμα: 50 λεπτά
Μερίδες: 8-10
Υλικά Συνταγής:
1 πακέτο φύλλο κρούστας (περιέχει 11-12 φύλλα)
1/2 φλ. ελαιόλαδο (για το άλειμμα των φύλλων)
2 κ.σ. γάλα (για την επιφάνεια της πίτας)
Για την γέμιση
500 γρ. φέτα (ξαρμυρισμένη)
150 γρ. ανθότυρο
4 κ.σ. γιαούρτι (4% λιπαρά)
2 αυγά
1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Μαγείρεμα: 50 λεπτά
Μερίδες: 8-10
Υλικά Συνταγής:
1 πακέτο φύλλο κρούστας (περιέχει 11-12 φύλλα)
1/2 φλ. ελαιόλαδο (για το άλειμμα των φύλλων)
2 κ.σ. γάλα (για την επιφάνεια της πίτας)
Για την γέμιση
500 γρ. φέτα (ξαρμυρισμένη)
150 γρ. ανθότυρο
4 κ.σ. γιαούρτι (4% λιπαρά)
2 αυγά
1/2 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ μπολ πατάμε με ενα πιρούνι τα τυριά να λιώσουν κι ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης ωσότου δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα.
Σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος ή pyrex ξεκινάμε να στρώνουμε τα μισά από τα φύλλα κρούστας (6 από αυτά) διπλωμένα στα δύο κι αλείφοντας τα ένα-ένα με το ελαιόλαδο.
Κατόπιν στρώνουμε την γέμιση στην επιφάνεια της πίτας και συνεχίζουμε το στρώσιμο και το λάδωμα των υπόλοιπων φύλλων.
Χαράζουμε την τυρόπιτα με ένα κοφτερό μαχαίρι σε φέτες, αλείφουμε την επιφάνεια της με το γάλα πασπαλίζουμε με το σουσάμι
και φουρνίζουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για 50’.
Η τυρόπιτα (όπως και κάθε πίτα) τρώγεται καλύτερα αφού «ξεκουραστεί» για 15’ μόλις βγει από τον φούρνο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου