Μικρασιάτικη κιμαδόπιτα

Υλικά Συνταγής:
Για το φύλλο:
1 κιλό αλέυρι για όλες τις χρήσεις
400 γρ. νερό
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι

Για τη γέμιση:
600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (από ελιά)
600 γρ. κρεμμύδια ξερά
2 αβγά
1/4 γρ φέτα τριμμένη
100 γρ. παρχαροτύρ η κεφαλοτύρι (η παρμεζάνα) τριμμένο
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη μπασίνα ανακατεύουμε το νερό, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε έπειτα το αλεύρι και πλάθουμε με τα χέρια. Ζυμώνουμε με πάθος και προσθέτουμε νεράκι όσο πάρει, ώσπου η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια. Μόλις ετοιμασθεί, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα.
Μέχρι να "πάρει τα πάνω του" το φύλλο, φτιάχνουμε τη γέμιση. Τσιγαρίζουμε τον κιμά μαζί με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα, τα αδειάζουμε από το τηγάνι μας σε ένα μπολ,
προσθέτουμε τα αβγά, την τριμμένη φέτα και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε, 
μέχρι όλα τα υλικά να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Στη συνέχεια, κόβουμε τη ζύμη μας σε μκρά κομμάτια, 200 γρ. περίπου το καθένα και με τη βοήθεια ενός πλάστη αρχίζουμε να ανοίγουμε τα φύλλα μας. Θα χρειαστούμε 5 φύλλα (το ένα να είναι μεγαλύτερο απ τα άλλα - μεγαλύτερο απο το ταψί). 
Στη συνέχεια, λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε το μεγάλο φύλλο και το λαδώνουμε. Επάνω τού στρώνουμε ακόμα 2 φύλλα απο τα πιο μικρά, ανάμεσα από τα φύλλα ρίχνουμε πάντα, λίγο λαδάκι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Όσο περισσότερες στρώσεις έχει η πίτα μας τόσο πιο τραγανή θα είναι. Πάνω στα στρωμένα φύλλα ρίχνουμε όλη τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. 
Από πάνω τοποθετούμε τα δυο επόμενα φύλλα, πάντα με λάδι ανάμεσά τους. Ενώνουμε τα φύλλα, κάνοντας τα κόθρο γύρω – γύρω.
Μόλις η κιμαδόπιτα είναι έτοιμη, τακτοποιημένη, ρίχνουμε λαδάκι στην επιφάνεια της και την κόβουμε σε κομμάτια 
και την ψήνουμε στο φούρνο στους 180-190°C για τουλάχιστον 1 ώρα.



Σχόλια

  1. Κατάλογος Μικρασιατικών Συλλόγων https://2022mikra-asia.blogspot.com

    Είναι πλέον πολλοί οι μικρασιατικοί σύλλογοι που παίρνουν θέση στο ερώτημα
    2022
    Έτος Προσφυγικής Μνήμης
    ή Έτος Μικρασιατικού Ελληνισμού;
    Οι (έως τώρα) Μικρασιατικοί Σύλλογοι ζητούν το 2022 να ανακηρυχθεί:
    49 σύλλογοι ως -> έτος μικρασιατικού ελληνισμού
    1 σύλλογος -> ΕΤΟΣ ΞΕΡΙΖΩΜΟΎ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ 1922-2022
    3 σύλλογοι -> Έτος Μικρασιατικού και Ανατολικοθρακιωτικου Ελληνισμού
    1 σύλλογος -> Έτος Προσφυγικής Μνήμης
    4 σύλλογοι -> Μικρασιατικής Μνήμης
    1 σύλλογος -> Ελληνισμού της Ανατολής
    1 σύλλογος -> Μικρασιατών και Γενοκτονία τους
    1 σύλλογος -> επετειακό για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή
    Περισσότερα εδώ: https://www.facebook.com/groups/299688290162971

    Στις επόμενες μέρες αναμένονται πολλοί περισσότεροι. Οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι που βγήκαν μπροστάρηδες ενημερώνουν για αυτή την πρωτοβουλία και εμείς γινόμαστε αρωγοί στη προσπάθεια τους.

    Οποιεσδήποτε παρατηρήσεις για διορθώσεις και επικαιροποίηση στοιχείων είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες.
    https://2022mikra-asia.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαφέστατα.....Μικρασιάτικου Ελληνισμού......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις