Κιμαλίδικο Πολίτικο

Υλικά Συνταγής:
Για το κιμά:
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 αυγα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενο
4 φέτες ψωμί μουλιασμένες και στημένες
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
μοσχοκάρυδο
κανέλα
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Τα υπόλοιπα υλικά: 
2-3 ντομάτες σε κυβάκια στραγγισμένες χωρίς ζουμιά
2-3 ντομάτες σε φέτες λεπτές χωρίς ζουμιά
400 γραμ κασέρι η Gouda κομμένο σε φέτες
3 αυγά
αλατι
πιπερι
λίγη ζάχαρη
Λίγο θυμάρι φρέσκο τριμμένο
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
8-10 φέτες ψωμί η του τοστ

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμειγνύω τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι, 2 αυγά, 3-4 φέτες ψωμί μουλιασμένο (εάν είναι του τοστ μπορεί να πάρει και περισσότερο) σε νερό ή κρασί, αλάτι, πιπέρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο και δυόσμο.
Το κλασικό Κωνσταντινοπολιτικο Κιμαλίδικο φτιάχνεται με ζύμη στρωμένη απο κάτω το όποιο γίνεται απο μισό ποτήρι νερό 250γρ περίπου αλεύρι ενα κουταλάκι μαγιά μισό κουταλάκι ζάχαρη μισό κουταλάκι αλάτι. Ζυμωνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει. 
Λαδώνουμε ενα πυρέξ η ταψάκι απλώνουμε το ζυμάρι μας απο πάνω απλώνουμε τον κιμά
Εγω σας προτείνω μιа πολύ πιο εύκολη λύση με φέτες ψωμί.  Σε μεγάλο πυρέξ βάζουμε λίγο λάδι. Πάνω βάζουμε μια στρώση ψωμί
και ρίχνουμε τις ντομάτες σε κυβάκια, λίγο αλάτι, λίγη ζάχαρη και λίγο θυμάρι φρέσκο. Πάνω στρώνουμε τον κιμά που ζυμώσαμε.
Στη συνέχεια βάζουμε τις φέτες ντομάτας, λίγη ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε.
Πάνω στρώνουμε τις φέτες το κασέρι. 
Χτυπάμε 3 αυγά και περιχύνουμε το φαγητό.







Ψήνουμε το φαγητό στους 180-190 С για μια ώρα ή και περισσότερο . 
Προς το τέλος κατεβάζουμε χαμηλά το πυρέξ μας να ψηθεί καλά το φαγητό από κάτω .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις