Κουνεφέ καταϊφι

Υλικά Συνταγής:
Για ένα ταψί με 32 εκ. διάμετρο
500 γρ. καταϊφι
220 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου
320 γρ. γάλα εβαπορέ ¨η κρέμα γάλακτος (αλλά γίνεται λίγο πιο βαρύ)
500 γρ. ανθότυρο
2  βανίλιαες
150 γρ. φιστίκι Αιγίνης για γαργάρισμα

Για το σιρόπι 
3 φλ.τσ. ζάχαρη
3 κ.σ. μέλι
3 φλ.τσ.νερό
χυμό από μισό λεμόνι
1 φλούδα από λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Σε ένα μπολ, πολτοποιούμε το ανθότυρο με το πηρούνι και το αναμιγνύουμε με το εβαπορέ και τη βανίλια.
Αφήνουμε στην άκρη τη γέμιση μέχρι να "ξάσουμε" το καταϊφι.
Μόλις το καταϊφι ετοιμαστεί, ρίχνουμε λίγο από το βούτυρο και μετά βουτάμε τα χέρια μας στο βούτυρο και το τρίβουμε έτσι ώστε να βουτυρωθεί πολύ καλά.
Στρώνουμε το μισό βουτυρωμένο καταϊφι στο ταψί και απλώνουμε επάνω τη γέμιση.
Καλύπτουμε με το υπόλοιπο καταϊφι και το στρώνουμε καλά για να μην έχει κενά.
Πιέζουμε καλά το γλυκό για να "πατηθεί" το καταϊφι.
Ψήνουμε το γλυκό για 1 ώρα και 10 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα ωραίο, καστανό χρώμα.
Σβήνουμε το φούρνο χωρίς να βγάλουμε το γλυκό και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό, τη φλούδα λεμονιού και την κανέλα σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά.
Ύστερα περιχύνουμε το γλυκό με το σιρόπι και αφήνουμε για 1-2 ώρες να το ρουφήξει.
Είναι υπέροχο τόσο ζεστό όσο και αν το αφήσουμε να απορροφήσει το σιρόπι του στο ψυγείο και μετά το σερβίρουμε κρύο.
Άμα δεν έχετε αλλεργία στο φιστίκι Αιγίνης μπορείτε να πασπαλίσετε το γλυκό.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις