Πιτάκια με ζύμη κουρού και γέμιση με μοτσαρέλα, φέτα και ντομάτα
Υλικά Συνταγής:
1 πακέτο ζύμης κουρού
200 γραμ. φέτα
2 μπάλες μοτσαρέλα
2 μέτριες σφιχτές ντομάτες
2 κοφτά κουτ. του γλυκού ξερός βασιλικός η ρίγανη (εγώ έβαλα μόνο λίγο πιπερακι)
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση:
1 πακέτο ζύμης κουρού
200 γραμ. φέτα
2 μπάλες μοτσαρέλα
2 μέτριες σφιχτές ντομάτες
2 κοφτά κουτ. του γλυκού ξερός βασιλικός η ρίγανη (εγώ έβαλα μόνο λίγο πιπερακι)
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση:
Κόβετε τις ντομάτες στην μέση, τις ξεσποριάζετε και τις κόβετε στην συνέχεια σε μικρούς κύβους. Τρίβετε την φέτα και την μοτσαρέλα.
Βάζετε σε ένα μπολ τα τυριά, τις ντομάτες, τον βασιλικό ή τη ριγανη, λίγο αλάτι, 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
Ανοίγετε τα φύλλα κουρού στον πάγκο εργασίας και κόβετε το κάθε ένα σε 3 λωρίδες κάθετα και 3 οριζόντια.
Μοιράζετε την γέμιση στα κομμάτια της ζύμης.
Αλείφετε με νερό τις δύο αντίθετες άκρες από κάθε κομμάτι και τις
διπλώνετε προς τα μέσα αφήνοντας τις δύο άλλες άκρες ανοιχτές. Τις πιέζετε ελαφρά για να κολλήσουν.
Τα βάζετε με την σειρά σε ρηχό ταψί και αλείφετε το επάνω μέρος της ζύμης με λίγο ελαιόλαδο. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC (αντιστάσεις, χωρίς αέρα), για 40 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου