Σμυρναίικη μπουγάτσα με φύλλο κρούστας

Υλικά Συνταγής:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
250 γραμ. βούτυρο αγελάδος
1 νεροπότηρο ζάχαρη
5 αυγά
½ νεροπότηρο γάλα
2 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
ζάχαρη άχνη και κανέλα για επικάλυψη

Εκτέλεση:
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί Ν°36, (διαμ. 36 εκ.).
Παίρνουμε ένα - ένα τα φύλλα, τα διπλώνουμε σαν βεντάλια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο, στο ταψί.
Σ᾿ ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και το περιχύνουμε στα φύλλα. 
Ψήνουμε το φύλλο στον αέρα, στους 165°C, για 10' περίπου μέχρι να ροδίσει.
Όσο ψήνεται το φύλλο, χτυπάμε στον κάδο του μίξερ ή σ᾿ ένα μπολ, τ᾿ αυγά με τη ζάχαρη, για τουλάχιστον 5', μέχρι ν᾿ ασπρίσουν.
Έπειτα προσθέτουμε το γάλα, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού, συνεχίζοντας το χτύπημα για άλλα 2' - 3' ακόμη.
Βγάζουμε τα φύλλα από το φούρνο, (χωρίς να τον σβήσουμε), τα περιχύνουμε με τα αυγά 
και κουνάμε το ταψί να πάει η κρέμα παντού.
Ψήνουμε τη μπουγάτσα για ακόμη 30' περίπου, μέχρι να πήξει η κρέμα και να ροδίσει καλά.
Τη σερβίρουμε ζεστή, με ζάχαρη άχνη και μπόλικη κανέλα.

Πηγή συνταγής; https://faghta-giagias.blogspot.com/2014/03/blog-post_7.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις