Γαλατόπιτα του Πόντου

Υλικά Συνταγής:
½  λίτρο γάλα
400 γρ. νισεστέ
6 αυγά
2 βανίλιες
8 φύλλα χωριάτικα
500 γρ. φρέσκο βούτυρο

Για το σιρόπι :
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Χυμό από μισό λεμόνι
σουσάμι για το πασπαλισμα

Εκτέλεση:
Για να φτιάξουμε την κρέμα, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νισεστέ, τη βανίλια και τα αυγά. 
Όταν πήξει η κρέμα, την αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί. Τοποθετούμε τα μισά φύλλα χωριάτικα βουτυρωμένα. Αδειάζουμε την κρέμα και απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, επίσης βουτυρωμένα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι .
Ψήνουμε τη γαλατόπιτα σε μέτριο φούρνο.
Όταν κρυώσει, την περιχύνουμε με το σιρόπι, το οποίο έχουμε ήδη φτιάξει βράζοντας όλα τα υλικά μαζί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις