Σμυρνέικα μελομακάρονα

Υλικά Συνταγής για 80 κομμάτια:
1 ποτήρι ελαιόλαδο και 1 ποτήρι βούτυρο μαλακό η μαργαρίνη ή 2 ποτήρια ελαιόλαδο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι η πορτοκαλάδα όχι καλά γεμάτο
Κονιάκ ίσα για να γεμίσει το ποτήρι με την πορτοκαλάδα
1 ποτήρι του κρασιού ζάχαρη
1 κιλό αλεύρι μαλακό (Αγ. Γεωργίου νο2 λέει η συνταγή)
1 κουταλάκι κοφτό σόδα
1 κουταλάκι Baking powder
1/2 κουταλάκι κανέλλα τριμμένη
1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο τριμμένο
Ξύσμα πορτοκαλιού και μανταρινιού
Καρύδια περασμένα απο το multi ή το γουδί

Για το σιρόπι
1 φλυτζάνι μέλι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι νερό

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το λάδι και το βούτυρο/βιτάμ να αφρατέψουν και να ομογενοποιηθούν
Προσθέτουμε την ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα
Ρίχνουμε την σόδα στην πορτοκαλάδα (προσοχή αφρίζει)
Προσθέτουμε την πορτοκαλάδα και το ξύσμα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Αντί για σκέτο χυμό πορτοκάλι μπορούμε να βάλουμε ανάμεικτο με μανταρίνι.
Βάζουμε στο αλεύρι το Baking Powder, την κανέλλα και το γαρύφαλλο και το ρίχνουμε στο μείγμα μας σταδιακά, ενω συγχρόνως ζυμώνουμε.
Όταν η ζύμη ξεκολλάει απο τα χέρια μας είναι έτοιμη.
Πλάθουμε σε σχήμα μελομακάρονου. Το περνάμε απο τον τρίφτη του τυριού για να κάνει απο πάνω τα χαρακτηριστικά δοντάκια.
Ψήνουμε στους 180 για περίπου 25 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζουμε σε κατσαρόλα το μέλι το νερό και την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε να βράσει 5 λεπτά.
Έχοντας κρύα τα μελομακάρονα και ζεστό το σιρόπι τα βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα για περίπου 1 λεπτό και ενδιάμεσα τα γυρίζουμε.
Τα βάζουμε σε πιατέλα, και τα στολίζουμε με το καρύδι.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις