Σμυρνέικα κεφτεδάκια
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 αυγό
1 ασπράδι
½ φλιτζανάκι του καφέ ρύζι
αλάτι
πιπέρι
φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 κρόκο
αλεύρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε το ρύζι (τόσο ώστε να «κρατάει») και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αναμιγνύουμε τον κιμά, το ολόκληρο αυγό και το ασπράδι, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι και το δυόσμο και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθουμε μικρά πλατιά κεφτεδάκια.
Χτυπάμε τον κρόκο με λίγο νερό κι αλάτι και βουτάμε ένα-ένα τα κεφτεδάκια πρώτα στο μίγμα αυγού και μετά σε αλεύρι.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου