Σκαλτσούνια νηστίσιμα με μαρμελάδα βερίκοκο

Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Μερίδες: 30

Υλικά Συνταγής:
Για τη ζύμη:
50 ml ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. ούζο
Χυμό 1 πορτοκαλιού
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. ζάχαρη
Μία πρέζα αλάτι
Αλεύρι (περίπου 260γρ.)

Για τη γέμιση:
150 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
60γρ. κοπανισμένο αμύγδαλο
40γρ. σταφίδες μαύρες
½κ.γ. κανέλα
½κ.γ. γαρίφαλο
Ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:
Σε μια λεκανίτσα ανακατεύουμε όλα τα υγρά υλικά της ζύμης
και προσθέτουμε τη σόδα η οποία θα αφρίσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και λίγο λίγο το αλεύρι, μέχρι να αποκτήσουμε μια σφιχτή σχετικά ζύμη. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί όσο θα ετοιμάζουμε τη γέμισή μας.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα βαθύ σκεύος.
Κόβουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη μας και ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη.
Κόβουμε, με ένα κουπάτ ή ένα μπολάκι, δισκάκια 9-10 εκ.
Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμισης σε κάθε δισκάκι και τα κλείνουμε μισοφέγγαρο. Για να κλείσουν καλύτερα βρέχουμε με το δάχτυλο μας τις άκρες. Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
Τα ψήνουμε για 20’-30’ στους 170°C στη μεσαία θέση. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα ραντίζουμε με ανθόνερο και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ώστε να καλυφθούν τελείως.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις