Σου μπουρέκ
Υλικά Συνταγής:
Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι
3 φλιτζ. νερό χλιαρό
αλάτι
Για τη γέμιση:
½ κιλό φέτα θρυμματισμένη
250 γρ. βουτιρο λιωμένο
αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι
3 φλιτζ. νερό χλιαρό
αλάτι
Για τη γέμιση:
½ κιλό φέτα θρυμματισμένη
250 γρ. βουτιρο λιωμένο
αλεύρι για την επιφάνεια εργασίας
Εκτέλεση:
Κοσκίνισε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ζύμωσέ το με το αλάτι και το νερό, μέχρι να γίνουν
μια σφιχτή ζύμη. Μετά σκέπασε το μπολ με μια βαμβακερή πετσέτα κουζίνας και άφησε τη ζύμη να ξεκουραστει για 15-20 λεπτά.
Βρες κάποιο τρόπο να περάσεις αυτό το διάστημα και χώρισε τη ζύμη σε 10 μπαλίτσες, που
θα ανοίξεις πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλα,
λίγο μεγαλύτερα από το ταψί που θα χρησιμοποιήσεις.
Ζεμάτισε ένα-ένα τα φύλλα σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για περίπου 2-3 λεπτά, ύστερα βγάλ’ τα από την κατσαρόλα και άπλωσέ τα σε μια επιφάνεια στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Πάρε ένα στρογγυλό ταψί (ένα που να είναι λίγο μικρότερο από τα φύλλα), τοποθέτησε ένα φύλλο, πασπάλισέ το με 2 κουταλιές από τη φέτα και ράντισέ το με 1 κουταλιά από το βούτυρο.
Συνέχισε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και περίχυσε το τελευταίο φύλλο με το υπόλοιπο βούτυρο.
Η πίτα είναι έτοιμη για το φούρνο που θα τον έχεις προθερμάνει στους 180°C.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου