Τελί-πισία

Υλικά Συνταγής:
Για τη ζύμη:
4 φλιτζάνια αλεύρι
1/2 κ.γ. αλάτι
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Λίγο χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:
Κοπανισμένα αμύγδαλα
Κανέλα

Λάδι για τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ρυζιάζουμε (τρίβουμε με τα χέρια). Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε καλά να γίνει ζύμη μαλακή.
Χοντροαλεσμένα αμύγδαλα και κανέλα για τη γέμιση των πισίων
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο, το αλείφουμε με λάδι και το πασπαλίζουμε με κανέλα και κοπανισμένα αμύγδαλα.
Τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό και 
κόβουμε μικρά κομμάτια περίπου 2-3 εκ. το κάθε ένα. 
Τα ανοίγουμε λίγο με τη «σαΐτα» (πλάστη),  
τα τοποθετούμε σε δίσκο 
και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Βάζουμε τις πισίες στο σιρόπι για λίγα δευτερόλεπτα, τις στραγγίζουμε καλά και σερβίρουμε.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις