Πολίτικη νηστίσιμη αφράτη ταχινόπιτα

Υλικά Συνταγής:
400 γραμ. ταχίνι
300 γραμ. ζάχαρη η 1 1/2 φλιτζ. τσαγ.  μέλι
μισό ποτήρι νερό
1 φλιτζ. τσαγ. χυμό πορτοκάλι
2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλιά σούπας κανέλα
1 μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
650 γραμ. αλεύρι
1/2 φλιτζ. τσαγ.  μαρμελάδα πορτοκάλι
2 φλιτζ. τσαγ.  ξανθή σταφίδα
1 φλιτζ. τσαγ.  καρύδια χοντροκομμένα

Εκτέλεση:
Ρίχνουμε το ταχίνι στη λεκάνη και το δουλεύουμε μαζί με τη ζάχαρη η το μέλι μισή ώρα. 
Προσθέτουμε λίγο-λίγο το νερό, το χυμό πορτοκάλι, την μαρμελάδα πορτοκάλι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο,  το γαρίφαλο τριμμένο και κατόπιν λίγο λίγο το αλεύρι, που προηγουμένως ανακατέψαμε με τη σόδα.
Δουλεύουμε το μείγμα καλά να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει ένα μείγμα αφράτο. 
Στο τέλος βάζουμε την ξανθή σταφίδα και τα καρύδια χονδροκομμένα.
Λαδώνουμε ένα μικρό ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε 40-50 λεπτά της ώρας.
Όταν την βγάλουμε την περνάμε απο πάνω με πινέλο με λίγη αραιωμένη μαρμελάδα και την πασπαλίζουμε με σουσάμι. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει και την κόβουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις