Ρυζόγαλο στο φούρνο

Υλικά Συνταγής:
1 λίτρο φρέσκο γάλα
½ φλ. ρύζι καρολίνα ή γλασέ
3 κ.σ. νισεστέ* ή κορν φλάουρ
1 βανίλια
½ φλ. ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού
κανέλλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:
*Νισεστές είναι η κοινή ονομασία για το πολύ ψιλό αλεύρι που μπορεί να προέρχεται από οποιοδήποτε πρωτογενές άμυλο υλικό (πατάτες, στάρι, ρύζι κτλ.), και επειδή έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε άμυλο χρησιμοποιείται στη μαγειρική σαν πηκτικό.
Βράζουμε το ρύζι με ½ ποτήρι νερό μέχρι να χυλώσει.
Ρίχνουμε το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ ή το νισεστέ που έχουμε διαλύσει σε λίγο κρύο γάλα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το χυλωμένο ρύζι, το ξύσμα και τη βανίλια και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει.
Όταν αρχίσει να πήζει το αδειάζουμε σε πυρίμαχα μπολάκια (και τα πήλινα κεσεδάκια από γιαούρτι κάνουν) και το τοποθετούμε μέσα σε ταψί στο οποίο υπάρχει λίγο νερό. (εμείς το κάναμε σε πυρέξ)
Ψήνουμε στους 200° για περίπου 15΄ ή μέχρι να σχηματιστεί ρόδινη κρούστα.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε. Στο φούρνο το ρυζόγαλο αποκτά πιο ιδιαίτερη γεύση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις