Σουπιές κρασάτες

Υλικά Συνταγής:
Μισό κιλό φρέσκες σουπιές,
250 γρ. ελιές πράσινες χαρακωτές,
250 γρ. κρεμμύδια μικρά,
1 ποτήρι του νερού κρασί,
πιπέρι σε σπυριά, λάδι, αλάτι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις σουπιές κρατώντας στην άκρη τον σάκο με τη μελάνι. Τις κόβουμε σε κομματάκια και τις αλατίζουμε. 
Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια με το λάδι και τις ελιές και τα μαραίνουμε. Προσθέτουμε τις σουπιές στραγγισμένες και τα γυρίζουμε επί 15 περίπου λεπτά.
Χύνουμε το κρασί, προσθέτουμε το πιπέρι, το μελάνι καθώς και λίγο αλάτι και αν χρειάζεται λίγο νερό. 
Αφήνουμε τις σουπιές στη φωτιά να σιγοβράσουν μέχρι να ψηθούν εντελώς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις