Χοχολένεν - η ποντιακή χορτόπιτα με καλαμποκαλευρο

Υλικά Συνταγής:
500 γρ. καλαμποκάλευρο
1½ κιλό άγρια χόρτα διάφορα (όσο μεγαλύτερη η ποικιλία, τόσο πιο νόστιμη θα γίνει η πίτα)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες (εμείς βάλαμε και ενα πρασο)
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 αυγά
500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Το χολολένεν είναι μια ποντιακή χορτόπιτα που παρασκευάζεται με καλαμποκαλευρο, χωρίς φύλλο.
Πλένουμε τα χόρτα, τα ψιλοκόβουμε, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη μαζί με τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο το πιπέρι και το μισό λάδι, και τα ζυμώνουμε να μαραθούν.
Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με ένα φλιτζάνι καλαμποκάλευρο.
Προσθέτουμε το τυρί στα χόρτα και τα αυγά, ανακατεύουμε, και αφού προσθέσουμε δύο φλιτζάνια καλαμποκάλευρο και το μισό λάδι, ανακατεύουμε πολύ καλά και τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί, στρώνοντάς τα σε όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι, περιχύνουμε την πίτα με λίγο λάδι και ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220° για περίπου μία ώρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις