Μπαρμπουνοφάσουλα με μαυρολάχανο

Υλικά Συνταγής:
200 γρ. ξερά φασόλια μπαρμπούνια βρασμένα
1,5 κ. μαύρο λάχανο ψιλοκομμένο
1 φλ. ελαιόλαδο
2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβακια
2-3 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι, μπούκοβο

Εκτέλεση:
Βράζουμε το λάχανο με ελάχιστο νερό μέχρι να μαλακώσει. ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει διαφανές. 



Προσθέτουμε τις ντομάτες, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε το λάχανο και τα φασόλια. Προσθέτουμε ζεστό νερό ίσα να σκεπάζει το φαγητό και αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 -30 λεπτά μέχρι να σωθούν τα υγρά και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Καρυκεύουμε με το μπούκοβο και σερβίρουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις