Ποντιακή πίτα με σέσκουλα και ντομάτα

Υλικά Συνταγής:
Για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι
1 αυγό
1 φλιτζ. λευκό κρασί
1 φλιτζ. λάδι
αλάτι

Για τη γέμιση
1 κιλό σέσκουλα
½ κιλό σπανάκι
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
4 μέτριες ντομάτες τριμμένες
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
λίγο βούτυρο η ελαιόλαδο για να βουτυρώσουμε το ταψί και τα φύλλα

Εκτέλεση:
Πλένουμε και κόβουμε όλα τα χορταρικά. Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός απο τις ντομάτες. Αφού μαραθούν τα χορταρικά, προσθέτουμε την ντομάτα.

Ετοιμάζουμε το φύλλο. Βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο σε ένα λεκανάκι, ανοίγουμε στο κέντρο μια τρύπα (σαν ηφαίστειο) και προσθέτουμε τα υγρά.


Ζυμώνουμε και έπειτα ανοίγουμε με πλάστη, 7 φύλλα λεπτά. Στρώνουμε τα δύο στο πάτο του ταψιού, ρίχνουμε τη μισή γέμιση, άλλα δύο φύλλα, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και καλύπτουμε με 3 φύλλα. Τα φύλλα τα βουτυρώνουμε όλα ένα-ένα.
Κόβουμε σε κομμάτια την πίτα και ψήνουμε σε φούρνο, στους 180οC μέχρι να ροδίσει, για περίπου 1 ώρα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις