Κολοκυθόπιτα από κολοκυθάκια με ποντιακά τυριά
Υλικά Συνταγής:
1 ½ κιλό κολοκυθάκια
300 γρ. παρχαροτύρι, πασκιτάν, γάις (τριμμένα)
300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
2 αυγά
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
½ κούπα ελαιόλαδο
ζύμη για πίτες ή 1 πακέτο φύλλο κουρού
Εκτέλεση:
1 ½ κιλό κολοκυθάκια
300 γρ. παρχαροτύρι, πασκιτάν, γάις (τριμμένα)
300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
2 αυγά
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ή 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
½ κούπα ελαιόλαδο
ζύμη για πίτες ή 1 πακέτο φύλλο κουρού
Εκτέλεση:
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν για μία ώρα.
Σε τηγάνι βάζουμε το λάδι και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια, αφού πρώτα τα απαλλάξουμε από τα υγρά τους.
Τρίβουμε τα τυριά
το παρχαροτύρι,
το πασκιτάν
και το γάις
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Σε βουτυρωμένο ταψί τοποθετούμε το ένα χειροποίητο φύλλο
ή κουρού, ρίχνουμε το μίγμα και
σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
Χαράζουμε την επιφάνεια και αλείφουμε με λάδι.
Ψήνουμε στους 180-200°C μέχρι να ροδίσει.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου