Κατ'μέρια - οι διαφορετικές τηγανίτες
Υλικά Συνταγής:
1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο
1/2 κιλό φέτα
3 αβγά
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζ. γάλα, χλιαρό
κορν φλάουερ για την επιφάνεια εργασίας
λάδι ελιάς για το τηγάνισμα
Για το γαρνίρισμα:
μέλι ή πετιμέζι
ζάχαρη
Εκτέλεση:
βάζουμε τη ζύμη πάνω και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο.
1/2 κιλό αλεύρι σταρένιο
1/2 κιλό φέτα
3 αβγά
1 κουταλάκι αλάτι
1 φλιτζ. γάλα, χλιαρό
κορν φλάουερ για την επιφάνεια εργασίας
λάδι ελιάς για το τηγάνισμα
Για το γαρνίρισμα:
μέλι ή πετιμέζι
ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, κάνουμε μια λακκουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύουμε τα υλικά προσθέτοντας σιγά σιγά το γάλα, έως ότου η ζύμη μας γίνει όχι πολύ σφιχτή. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ακόμα γάλα.
Σκεπάζουμε το μπολ με μια βαμβακερή πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε μια επιφάνεια εργασίας με κορν φλάουερ,
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φύλλου με το τυρί κομμένο σε κομματάκια και στη συνέχεια τυλίγουμε σε ρολό.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες, τις βάζουμε οριζόντια πάνω στην επιφάνεια εργασίας και τις πατάμε απαλά με ένα μικρό πλάστη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό λάδι ελιάς και όταν κάψει, τηγανίζουμε τις φέτες και από τις δύο πλευρές, έως ότου ροδοκοκκινίσουν.
Τις βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, τις βάζουμε σε μια πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις σερβίρουμε περιχύνοντάς τες με μέλι ή πετιμέζι η πασπαλίζοντάς τες με ζάχαρη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου