Ρεβίθια με ντομάτα και ρύζι
Υλικά Συνταγής:
500 γρ. ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. ρύζι νυχάκι
2 φλ. χυμό ντομάτας
2-3 κ.σ. πελτέ
1-2 πιπερίτσες καυτερές (προαιρετικά)
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
500 γρ. ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. ρύζι νυχάκι
2 φλ. χυμό ντομάτας
2-3 κ.σ. πελτέ
1-2 πιπερίτσες καυτερές (προαιρετικά)
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ σε νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα σουρώνουμε.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και ζεστό νερό έως να τα σκεπάσει, και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 1 ώρα ή ώσπου να βράσουν.
Προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, και εάν χρειαστεί ακόμα λίγο ζεστό νερό και το ρύζι ανακατεύοντας τακτικά έως να βράσει το ρύζι και να χυλώσει.
Εξίσου εύγευστη είναι και η παραλλαγή της με κριθαράκι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου