Φασολάκια σουρβά (σούπα) με πλιγούρι
Υλικά Συνταγής:
1 κιλό φασολάκια μπαρμπούνια φρέσκα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 φλ. πλιγούρι
½ ματσάκι μαϊντανός
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1 κιλό φασολάκια μπαρμπούνια φρέσκα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 φλ. πλιγούρι
½ ματσάκι μαϊντανός
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Τα αγαπημένα φασολάκια των Ποντίων είναι τα μπαρμπούνια, τα οποία ονόμαζαν πατίτσα.
Πλένουμε τα φασολάκια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα, μαζί με το πλιγούρι.
Προσθέτουμε μπόλικο νερό, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν.
Σε άλλο σκεύος ρίχνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε για λίγο να βράσουν όλα μαζί.
Όταν βράσουν τα φασόλια με το πλιγούρι, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα.
Το φαγητό γίνεται ζουμερό σαν σούπα (σουρβάς).
Στο σερβίρισμα αν θέλουμε προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου