Σασλίκ (το ποντιακό σουβλάκι)

Υλικά Συνταγής:
1½ κιλό χοιρινό λαιμό κομμένο σε κύβους 3-4 εκ.*
2 πιπεριές μεγάλες
2 ντομάτες ώριμες
2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
5 κ.σ. ατζίκα**
* Ο χοιρινός λαιμός έχει πολύ μαλακό κρέας και είναι οικονομικός.
** Η ατζίκα είναι πολτός από πιπεριές με καρυκεύματα, που μπορείτε να βρείτε σε λαϊκές αγορές όπου υπάρχουν Πόντιοι πωλητές ή σε καταστήματα με ποντιακά προϊόντα.

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος σε ταψί. Τα αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη, 5 κ.σ. ατζίκα και ⅓ φλ. ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το ένα κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας πολύ καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τρεις ώρες.

Στη συνέχεια περνάμε τα κομμάτια του κρέατος σε ξύλινα σουβλάκια ή μεταλλικές σούβλες, τοποθετώντας εναλλάξ ένα κομμάτι κρέας, μία φέτα ντομάτας, μία φέτα κρεμμύδι και μία φέτα πιπεριά. (Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σκέτο το κρέας. Θα γίνουν το ίδιο νόστιμα.)
Ψήνουμε στο γκριλ ή στα κάρβουνα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις