Κιντέατα με πλουγούρ’

Υλικά Συνταγής:
3 φλ. πλιγούρι
3 φλ. κιντέατα (τσουκνίδες) ψιλοκομμένα
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 πράσα σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ. τσαγιού καλαμποκάλευρο
λίγος δυόσμος
ελαιόλαδο
αλάτι
μπούκοβο

Εκτέλεση:
Χρησιμοποιώντας γάντια μαζεύουμε τις κορυφές από τις τσουκνίδες (ή τις αγοράζουμε από τη λαϊκή), τις πλένουμε και τις ψιλοκόβουμε.
Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το πλιγούρι και προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφθεί. Το αφήνουμε για 15-20΄ για να φουσκώσει και να μαλακώσει. Το στύβουμε με τα χέρια μας και είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε.
Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και ροδίζουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και το πλουγούρ’. Προσθέτουμε νερό να σκεπαστεί το φαγητό και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 15-20΄ περίπου.
Διαλύουμε το καλαμποκάλευρο σε λίγο κρύο νερό και το προσθέτουμε στο φαγητό μας. Το αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις μέχρι να δέσει. Το κάνουμε όσο πηχτό θέλουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις