Σαρμάδες με μαύρα λάχανα
Προετοιμασία: 50 λεπτά
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Μερίδες: 6-8
Υλικά Συνταγής:
1 κιλό φύλλα από μαύρα λάχανα
¾ φλιτζανιού ρύζι γλασέ
½ κιλό κιμά
3 κρεμμύδια τριμμένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Μαύρο ή κόκκινο πιπέρι
½ φλιτζάνι λάδι
Εκτέλεση:
Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Μερίδες: 6-8
Υλικά Συνταγής:
1 κιλό φύλλα από μαύρα λάχανα
¾ φλιτζανιού ρύζι γλασέ
½ κιλό κιμά
3 κρεμμύδια τριμμένα
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
Μαύρο ή κόκκινο πιπέρι
½ φλιτζάνι λάδι
Εκτέλεση:
Ζεματίζουμε τα λαχανόφυλλα για περίπου 5 λεπτά και τα στραγγίζουμε. Σε λεκάνη ζυμώνουμε τον κιμά με το ρύζι , τα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το λάδι και το αλατοπίπερο. Παίρνουμε ένα- ένα τα φύλλα από το λάχανο, τοποθετούμε επάνω λίγη γέμιση, κλείνουμε τις δυο άκρες και τυλίγουμε τα φύλλα σαν ρολό. Όταν τελειώσουν τα υλικά μας, τοποθετούμε τα ντολμαδάκια σε κατσαρόλα , στη βάση της οποίας έχουμε στρώσει ένα μεγάλο φύλλο λάχανο. Προσθέτουμε δυο φλιτζάνια νερό και ένα φλιτζάνι λάδι, τοποθετούμε ένα μεγάλο πιάτο πάνω στα ντολμαδάκια , για να μην ανοίξουν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, και τα βράζουμε για 1 ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά. Όταν ψηθούν, τους κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε το πιάτο και άμα θέλουμε τους περιχύνουμε με αυγολέμονο ή σάλτσα ψιλοκομμένης ντομάτας.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου