Κοτόπουλο με πλιγούρι και πασκιτάν
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 60 λεπτά
Μερίδες: 6
Υλικά Συνταγής:
1 κοτόπουλο περίπου 1.200 γρ. σε μερίδες
2 φλ. πλιγούρι
3/4 φλ. βούτυρο αγελαδινό
½ πακιστάν (ποντιακό μαλακό τυρί)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο στο βούτυρο. Προσθέτουμε λίγο νερό και αλάτι, σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει γύρω στη 1 ώρα. Προσθέτουμε το πλιγούρι με 4 φλιτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε έως ότου απορροφηθεί το υγρό. Διαλύουμε το πασκιτάν σε λίγο νερό και περιχύνουμε το φαγητό. Μπορούμε να βγάλουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα όταν γίνει και να μαγειρέψουμε μόνο του το πλιγούρι.
Μαγείρεμα: 60 λεπτά
Μερίδες: 6
Υλικά Συνταγής:
1 κοτόπουλο περίπου 1.200 γρ. σε μερίδες
2 φλ. πλιγούρι
3/4 φλ. βούτυρο αγελαδινό
½ πακιστάν (ποντιακό μαλακό τυρί)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο στο βούτυρο. Προσθέτουμε λίγο νερό και αλάτι, σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει γύρω στη 1 ώρα. Προσθέτουμε το πλιγούρι με 4 φλιτζάνια νερό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε έως ότου απορροφηθεί το υγρό. Διαλύουμε το πασκιτάν σε λίγο νερό και περιχύνουμε το φαγητό. Μπορούμε να βγάλουμε το κοτόπουλο σε πιατέλα όταν γίνει και να μαγειρέψουμε μόνο του το πλιγούρι.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου