Γιοφκάς με άσπρη σάλτσα μανιταριών
Υλικά Συνταγής:
για 5-6 μερίδες
500γρ. Γιοφκάς με αυγό
Αλάτι 2 κ.σ. ελαιόλαδο
400γρ. κρέμμα γάλακτος
2 σκ. Σκόρδο
200γρ. μανιτάρια φρέσκα
5 φετούλες μπέικον ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο
100γρ γκούντα τριμμένη
Εκτέλεση:
Γιοφκάς, γιοφκάδες, γιουφκάδες και χυλοπίτες είναι τα πιο γνωστά ονόματα των αυτών των τύπων ποντιακών ζυμαρικών που φτιάχνονται από σιμιγδάλι, αλεύρι σκληρού σίτου και αυγά.

για 5-6 μερίδες
500γρ. Γιοφκάς με αυγό
Αλάτι 2 κ.σ. ελαιόλαδο
400γρ. κρέμμα γάλακτος
2 σκ. Σκόρδο
200γρ. μανιτάρια φρέσκα
5 φετούλες μπέικον ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο
100γρ γκούντα τριμμένη
Εκτέλεση:
Γιοφκάς, γιοφκάδες, γιουφκάδες και χυλοπίτες είναι τα πιο γνωστά ονόματα των αυτών των τύπων ποντιακών ζυμαρικών που φτιάχνονται από σιμιγδάλι, αλεύρι σκληρού σίτου και αυγά.

Βράζουμε τους γιοφκάδες σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά στραγγίζουμε και περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε στο λάδι το σκόρδο (αφού καψαλιστεί το βγάζουμε και το πετάμε) Έπειτα τσιγαρίζουμε καλά τα μανιτάρια να μαλακώσουν προσθέτουμε το μπέικον και αφού ανακατέψουμε προσθέτουμε τη κρέμα, όταν κοντέβει να δέσει προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την γκούντα. Σε σκεύος σερβιρίσματος ανακατεύουμε και το σερβίρουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου