Ποντιακή τάρτα με σπανάκι και κιμά

Υλικά Συνταγής:
Για το φυλλο:
1 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ φλ. καλαμποκάλευρο
½ φλ. λάδι
½ φλ νερό
½ φλ γάλα
αλάτι και πιπέρι

Για τη γέμιση:
750 γρ. κιμά (μισό χοιρινό μισό μοσχαρίσιο)
1 κρεμμύδι
500 γρ. σπανάκι
2 κουταλιές της σούπας άνηθο
1 κουταλάκι μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι

Για την κρούστα: 
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
3 αυγά
αλάτι, πιπέρι
μπορείτε να πασπαλίσετε από πάνω και με μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το λάδι, το νερό και το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη. Στρώνουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 30 εκ.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σπανάκι ψιλοκομμένα μαζί με τον κιμά και τον άνηθο, να πάρει χρώμα ο κιμάς και να χωριστεί τελείως. Προσθέτουμε το μπαχάρι και αλατοπίπερο και το αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά.

Φτιάχνουμε και την κρούστα ανακατεύοντας το γιαούρτι με τα αυγά και αλατοπίπερο. Απλώνουμε τον κιμά πάνω στη ζύμη στο ταψί και τον καλύπτουμε με το μείγμα του γιαουρτιού.

Πασπαλίζουμε με το σουσάμι (άμα θέλουμε και έχουμε) και ψήνουμε την τάρτα για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις