Σκουμπρόπιτα
Μερίδες: 8
Υλικά Συνταγής:
1 κιλό ζυμάρι ανεβασμένο με μαγιά μπύρας
8 σκουμπριά κανονικού μεγέθους
λίγο φρέσκο βούτυρο
αλάτι
λάδι ανάλογο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σκουμπριά, μπορείτε να κόψετε το κεφάλι η να το αφήσετε εξαρτάται με πιο τρόπο απ'τα τρία που σας δίνω θα την κάνετε.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπαλίτσες και την κάθε μια την ανοίγουμε (κατά προτίμηση με τα δάχτυλα) σε σχήμα αβγοειδές και πάχος σχεδόν ενός δαχτύλου.
Σε κάθε φύλλο τοποθετούμε από μια σκουμπριά. Γυρίζουμε το φύλλο και πιάνοντας το από τις άκρες του από λίγο-λίγο καλύπτουμε το ψάρι μέσα στο φύλλο (σχηματίζοντας έτσι ένα φαγώσιμο καραβάκι).
Η μπορείτε να κάνετε πλεξούδα. Κόβετε τις άκρες του ζυμάρι το όποιο έχει μείνει στο πλάι όταν έχουμε τοποθέτησε το σκουμπρί από πάνω σε λοξές λωρίδες (σαν ψαροκόκαλο) πλάτους 1-1,5 cm, και τις πλέκουμε πλεξούδα με συστροφή απο πάνω όπως φαίνεται στη φωτογραφία για να διαμορφώσετε τα ψάρια.
(η χωρίς συστροφή)
Τότε όλη η νοστιμάδα του σκουμπριού απορροφάται από την ζύμη καθώς τρέχει από το ψάρι μαζί με το βουτυράκι που λιώνει.
Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για φούρνο ψηστιέρα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου