Ποντιακοί Γαυροκεφτέδες

Μαγείρεμα: 40 λεπτά
Μερίδες: 4-6

Υλικά Συνταγής:
1 κιλό γαύρο
1 κούπα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο
3 φέτες ψωμί χωρίς κόρα
2 αυγά
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
1 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κούπα φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
3 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ξίδι
αλεύρι όσο χρειαστεί.

Εκτέλεση:
Διαλέγουμε τον πιο φρέσκο γαύρο, που θα μπορέσουμε να βρούμε. 
Τον πλένουμε καλά, τον καθαρίζουμε και τον φιλετάρουμε, τραβώντας το κεφάλι, με τα εντόσθια και τη ραχοκοκαλιά, μαζί με την ουρά. (Αναλυτικά ο τρόπος εδώ). Ξαναπλένουμε τα ψάρια, τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά και αφού στραγγίσουν, τα ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ.
Έπειτα προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, την ντομάτα, τη ρίγανη, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, το μουσκεμένο και στημένο ψωμί, τα αυγά και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά μας.
Βάζουμε το λάδι σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, κι όταν ζεσταθεί καλά, με ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα και το τηγανίζουμε.
Όταν οι γαυροκεφτέδες μας ροδίσουν από τη μια μεριά, τους γυρίζουμε να ροδίσουν κι από την άλλη.
Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί, να φύγουν τα πολλά λάδια και τους απολαμβάνουμε ζεστούς, παρέα με ουζάκι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις