Καϊγκανάς
Μαγείρεμα: 20 λεπτά
Υλικά Συνταγής:
5 αυγά
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 πιπεριά πράσινη
1 μικρή πιπεριά κόκκινη καυτερή (προαιρετικά για πιο πικάντικη γεύση)
αλάτι
πιπέρι (αν δεν βάλετε καυτερή πιπεριά)
λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλα
100 γρ. παρχαροτύρι κομμένο σε κύβους (πωλείται σε καταστήματα με ποντιακά προϊόντα) ή άλλο καπνιστό τυρί
Υλικά Συνταγής:
5 αυγά
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες
1 πιπεριά πράσινη
1 μικρή πιπεριά κόκκινη καυτερή (προαιρετικά για πιο πικάντικη γεύση)
αλάτι
πιπέρι (αν δεν βάλετε καυτερή πιπεριά)
λίγη ζάχαρη και λίγη κανέλα
100 γρ. παρχαροτύρι κομμένο σε κύβους (πωλείται σε καταστήματα με ποντιακά προϊόντα) ή άλλο καπνιστό τυρί
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι κι όταν ζεσταθεί ρίχνουμε την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες ή κύβους και την ροδίζουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες με τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ποιούν τα υγρά.
Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ και τα ρίχνουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς.
Λίγο πριν πήξουν τα αυγά προσθέτουμε και το τυρί.
Δεν ανακατεύουμε, κουνάμε το τηγάνι για να μείνει το τυρί στην επιφάνεια.
Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι σε τηγάνι κι όταν ζεσταθεί ρίχνουμε την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες ή κύβους και την ροδίζουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τις ντομάτες με τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ποιούν τα υγρά.
Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ και τα ρίχνουμε στη σάλτσα ανακατεύοντας συνεχώς.
Λίγο πριν πήξουν τα αυγά προσθέτουμε και το τυρί.
Δεν ανακατεύουμε, κουνάμε το τηγάνι για να μείνει το τυρί στην επιφάνεια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου