Ωβά με ευριστόν
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Υλικά Συνταγής για 2 μερίδες:
200 γρ ευριστόν
2-3 κ.σ. μαργαρίνη
3 αυγά
Εκτέλεση:
Το ευριστόν είναι ένα ζυμαρικό που χρησιμοποιείται κυρίως στην ποντιακή κουζίνα και είναι κατάλληλο για περιόδους νηστείας.
Παράγεται από αλεύρι από σκληρό σιτάρι, σιμιγδάλι, αλάτι και νερό, ενώ δεν περιέχει γάλα και αυγά.
Σε νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, ρίχνουμε μέσα το ευριστόν και το ζεματίζουμε για 2-3΄. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά.
Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι τη μαργαρίνη να λιώσει. Ρίχνουμε το ευριστόν, ανακατεύουμε ελαφρά και περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά.
Όταν ροδίσει από κάτω, γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και είναι έτοιμο.
Υλικά Συνταγής για 2 μερίδες:
200 γρ ευριστόν
2-3 κ.σ. μαργαρίνη
3 αυγά
Εκτέλεση:
Το ευριστόν είναι ένα ζυμαρικό που χρησιμοποιείται κυρίως στην ποντιακή κουζίνα και είναι κατάλληλο για περιόδους νηστείας.
Παράγεται από αλεύρι από σκληρό σιτάρι, σιμιγδάλι, αλάτι και νερό, ενώ δεν περιέχει γάλα και αυγά.
Σε νερό που βράζει βάζουμε αλάτι, ρίχνουμε μέσα το ευριστόν και το ζεματίζουμε για 2-3΄. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά.
Βάζουμε σε μεγάλο τηγάνι τη μαργαρίνη να λιώσει. Ρίχνουμε το ευριστόν, ανακατεύουμε ελαφρά και περιχύνουμε με τα χτυπημένα αυγά.
Όταν ροδίσει από κάτω, γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά και είναι έτοιμο.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου