Λαλάγγια: Οι ποντιακές τηγανίτες για το πρωινό σας

Υλικά Συνταγής:
​1 φακελάκι ξηρή μαγιά
½ φλ. χλιαρό γάλα
αλεύρι για τσουρέκια όσο πάρει
1 κ.γ.ζάχαρη
4 κ.σ. μαργαρίνη η βούτυρο
ξύσμα λεμονιού
λάδι για το τηγάνισμα
ζάχαρη άχνη, μέλι, καρύδια, κανέλλα, μαρμελάδα, λιωμένη σοκολάτα και σταφίδες για να κάνετε τις παραλλαγές σας και να τις σερβίρετε όπως σας αρέσουν

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα, τη μαγιά, τη μαργαρίνη λιωμένη και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός και προσθέτουμε λίγο χλιαρό γάλα αν χρειαστεί. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και σταφίδες.
Αφήνουμε το χυλό για 30' περίπου, σκεπασμένο, να φουσκώσει.

Στη συνέχεια παίρνουμε το χυλό με κουτάλι και ρίχνουμε σε ένα τηγάνι με ζεστό ελαιόλαδο που να καλύπτει τον πάτο του τηγανιού και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ρόδινο χρώμα. (Μπορείτε να τα κάνετε και σε άλλο σχήμα αρκεί να είναι λεπτά για να ψηθούν  μέσα)

Τις σερβίρουμε με μέλι και καρύδια ή με ζάχαρη άχνη και κανέλα, με μαρμελάδα ή με λιωμένη σοκολάτα
Καλή σας όρεξη!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις