Ποντιακά μαλαχτά με μέλι
Υλικά Συνταγής:
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Για το σιρόπι
4 φλ. τσαγιού νερό
1 φλ. τσαγιού μέλι (ή 3 φλ. τσαγιού ζάχαρη)
φλούδα από ένα λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη φλούδα ενός λεμονιού και ένα ξυλάκι κανέλλας, και όταν αρχίζει να ζεσταίνεται προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη κρατώντας το ζεστό.
Ρίχνουμε το λάδι σε μια άλλη κατσαρόλα και το θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί αρχίζουμε σιγά-σιγά να προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντάς το με μια ξύλινη κουτάλα προσέχοντας να μην σβολιάσει.
Όταν ροδίσει αρκετά (να πάρει σκούρο χρώμα) βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το σιρόπι, ανακατεύοντας συνέχεια.
Προσθέτουμε καρύδια χοντροκομμένα και ανακατεύουμε.
Μόλις ρίξουμε το σιρόπι επιστρέφουμε την κατσαρόλα στο μάτι, αφού το χαμηλώσουμε, και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Χρησιμοποιώντας δύο κουτάλια της σούπας βάζουμε ανάμεσά τους λίγο από το μίγμα και δίνουμε σχήμα ωοειδές στα μαλαχτά μας.
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε το μείγμα σε φόρμα μακρόστενη ή στρογγυλή.
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
Για το σιρόπι
4 φλ. τσαγιού νερό
1 φλ. τσαγιού μέλι (ή 3 φλ. τσαγιού ζάχαρη)
φλούδα από ένα λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλας
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη φλούδα ενός λεμονιού και ένα ξυλάκι κανέλλας, και όταν αρχίζει να ζεσταίνεται προσθέτουμε το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το σιρόπι στην άκρη κρατώντας το ζεστό.
Ρίχνουμε το λάδι σε μια άλλη κατσαρόλα και το θερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί αρχίζουμε σιγά-σιγά να προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντάς το με μια ξύλινη κουτάλα προσέχοντας να μην σβολιάσει.
Όταν ροδίσει αρκετά (να πάρει σκούρο χρώμα) βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το σιρόπι, ανακατεύοντας συνέχεια.
Προσθέτουμε καρύδια χοντροκομμένα και ανακατεύουμε.
Μόλις ρίξουμε το σιρόπι επιστρέφουμε την κατσαρόλα στο μάτι, αφού το χαμηλώσουμε, και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Χρησιμοποιώντας δύο κουτάλια της σούπας βάζουμε ανάμεσά τους λίγο από το μίγμα και δίνουμε σχήμα ωοειδές στα μαλαχτά μας.
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε το μείγμα σε φόρμα μακρόστενη ή στρογγυλή.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου