Λουχούλια με μήλο
Μαγείρεμα: 35 λεπτά
Μερίδες: 8
Υλικά Συνταγής:
½ φλ. ζάχαρη
2 κ.σ. μαργαρίνη
1 αυγό
1½ φλ. γάλα φρέσκο
2 μήλα ψιλοκομμένα
400 γρ. (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
κανέλα
ζάχαρη άχνη και τριμμένο καρύδι για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
Μερίδες: 8
Υλικά Συνταγής:
½ φλ. ζάχαρη
2 κ.σ. μαργαρίνη
1 αυγό
1½ φλ. γάλα φρέσκο
2 μήλα ψιλοκομμένα
400 γρ. (περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
κανέλα
ζάχαρη άχνη και τριμμένο καρύδι για γαρνιτούρα
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη βάζουμε τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη λιωμένη, το αυγό και το γάλα, και προσθέτουμε αλεύρι όσο πάρει για να γίνει ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Ζυμώνουμε καλά και χωρίζουμε σε μικρές μπάλες τις οποίες πλάθουμε σε σχήμα βαρκούλας.
Βάζουμε τα λουχούλια σε βουτυρωμένο ταψί.
Τοποθετούμε σε κάθε ένα από αυτά τα ψιλοκομμένα μήλα, τα οποία έχουμε ανακατέψει με ζάχαρη και κανέλλα.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν και να μελώσουν τα μήλα. Τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τριμμένο καρύδι και σερβίρουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου