Νηστίσιμοι κοφτάδες
1 κιλό μαύρα λάχανα (λαχανίδες πωλούνται στις λαϊκές αγορές σε φύλλα)
1 φλιτζάνι κιμάς σόγιας
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 καρότο τριμμένο
Μισό ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ ποτήρι νερού ρύζι γλασέ
½ ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 κουταλιά τοματοπελτέ
1 κύβος ζωμός λαχανικών
Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
Κοφτάδες ονομάζονται οι ποντιακοί ντολμάδες που γίνονται με μαυρολάχανα και κιμά. Για να τους απολαύσετε κατά τη διάρκεια της νηστείας και όχι μόνο, σας τους παρουσιάζουμε σε παραλλαγή.
Στη συνέχεια την σουρώνουμε και την στίβουμε καλά. Θα την χρησιμοποιήσουμε ακριβώς όπως τον κιμά.
Ζυμώνουμε καλά τα υλικά, όλα μαζί.
Τους τοποθετούμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το ζωμό που έχουμε λιώσει σε νερό μέχρι να καλυφθούν και το ελαιόλαδο.
Σιγοβράζουμε για 45΄ περίπου.
Καλή σας όρεξη!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου