Μαντί με κοτόπουλο
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Μερίδες: 90 τεμάχια
Υλικά Συνταγής:
Για τη γέμιση:
30 ml ελαιόλαδο
300 γρ. κιμά κοτόπουλο
καπνιστή πάπρικα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσα ψιλοκομμένα
200 ml λευκό κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι
2 φλ. του καφέ χλιαρό νερό
1 αβγό
1/2 κ.γ. αλάτι
Για τη σάλτσα:
250 γρ. γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
250 γρ. γιαούρτι πρόβειο
1- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
100 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο αν θέλετε
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο η γλυκεία πάπρικα
Εκτέλεση:
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Μερίδες: 90 τεμάχια
Υλικά Συνταγής:
Για τη γέμιση:
30 ml ελαιόλαδο
300 γρ. κιμά κοτόπουλο
καπνιστή πάπρικα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσα ψιλοκομμένα
200 ml λευκό κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη ζύμη:
250 γρ. αλεύρι
2 φλ. του καφέ χλιαρό νερό
1 αβγό
1/2 κ.γ. αλάτι
Για τη σάλτσα:
250 γρ. γιαούρτι (όχι στραγγιστό)
250 γρ. γιαούρτι πρόβειο
1- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
100 γρ. βούτυρο ή ελαιόλαδο αν θέλετε
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο η γλυκεία πάπρικα
Εκτέλεση:
Για τη γέμιση:
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα πράσα σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και βράζουμε μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, την πάπρικα και αλατοπιπερώνουμε. Αφού κρυώσει προσθέτουμε και τον κιμά κοτόπουλου, ανακατεύοντας καλά.
Για τη ζύμη:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε σε μια λεκάνη μαζί με το αλάτι. Κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα και σπάμε το αβγό. Προσθέτουμε το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε για 10 λεπτά. Οταν γίνει μια σκληρή και λεία ζύμη που δεν κολλά στα χέρια, τη σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα, την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά, την ξαναζυμώνουμε και την αφήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπάλες των 100 γρ. Τις αλευρώνουμε ελαφρά και με τον πλάστη ανοίγουμε φύλλα με φαρδος περίπου 24 εκ. σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε σε λωρίδες 8x8 εκ. η πιο μικρά.
Βάζουμε λίγο κιμά σε κάθε λωρίδα, τη διπλώνουμε και κλείνουμε ενώνοντας τις άκρες (περίπου 90 τεμάχια).
Μπορείτε να τα φτιάξετε και σε αυτό το σχήμα!
Για τη σάλτσα:
Ανακατεύουμε τα 2 γιαούρτια και το σκόρδο μαζί στο μπλέντερ για να ομογενοποιηθούν. Αμέσως μετά ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί. Λιώνουμε το βούτυρο σε μικρό τηγάνι και προσθέτουμε το μπούκοβο.
Για το σερβίρισμα:
Βράζουμε νερό ή ζωμό σε βαθιά κατσαρόλα με αλάτι, ρίχνουμε τα μαντί και βράζουμε για 7-8 λεπτά.
Τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα, σερβίρουμε στα πιάτα και περιχύνουμε με το γιαούρτι και το μπούκοβο η την γλυκεία πάπρικα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου