Ποντιακό πρασοτήγανο με σουλγούν

Υλικά Συνταγής:
3 μεγάλα πράσα
3 αυγά
3 κ.σ. γάλα
100 γρ. σουλγούν* σε κύβους
λίγο αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Το σουλγούν είναι σκληρό αγελαδινό τυρί σε κυλινδρικό σχήμα. Θα το βρείτε σε καταστήματα με ποντιακά προϊόντα.

Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Τοποθετούμε το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε λίγο λάδι.
Πασπαλίζουμε τα πράσα με λίγο αλεύρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι να μαραθούν.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε πάνω στα πράσα.
Πριν αρχίσει να πήζει προσθέτουμε και το σουλγούν.
Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει και σερβίρουμε.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις