Πισία
Μερίδες: 15
Υλικά Συνταγής:
Για την ζύμη
750 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κ.γλ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για τη γέμιση τυριού
500 γρ. φέτα τριμμένη
2 αυγά
πιπέρι (προαιρετικά)
Για την γέμιση πατάτας
4-5 πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
1 κρεμμύδι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά, μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη για περίπου 1 ώρα, με μία πετσέτα, ώστε φουσκώσει.
Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης, σε μέγεθος καρυδιού και το ανοίγουμε σε στρόγγυλο λεπτό φύλλο.
Βάζουμε μια κουταλιά από την γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Κλείνουμε τις άκρες με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
Τρυπάμε την επιφάνεια τους με το πιρούνι, ώστε να φουσκώσουν ομοιόμορφα κατά το τηγάνισμα.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Τέλος, τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας, προκειμένου να απορροφηθεί το λάδι.
Τρώγονται και σκέτα. Είναι περίπου σαν τηγανόψωμα και σαν αφράτη πίτα από σουβλάκι, κάτι ενδιάμεσο αλλά με τόσο μαγική γεύση που σκας και συνεχίζεις να τρως...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου