Πορτς

Προετοιμασία: 30 λεπτά
Μαγείρεμα: μια ώρα και 30 λεπτά
Μερίδες: 8

Υλικά Συνταγής:
1 1/2 κιλό μοσχαρίσια σπάλα με κόκαλο κομμένη σε μπουκιές
1 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
3 κόκκους μαύρο πιπέρι
1 κουτ.γλυκ. πάπρικα
5 κόκκους μπαχάρι
2 καρότα κομμένα σε κύβους
6 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο παντζάρι κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι

Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να ξανθύνει και προσθέτετε το κρέας συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 6-7 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί.
Προσθέτετε τον πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε ένα φλιτζάνι νερό, το μαύρο πιπέρι, το μπαχάρι, το αλάτι, 4 φλιτζάνια νερό, ανακατεύετε και τα αφήνετε να βράσουν για 40 λεπτά.
Προσθέτετε το ψιλοκομμένο λάχανο, τα καρότα, τις πατάτες, το παντζάρι, τον μαϊντανό, το σέλινο και ενάμιση λίτρο ζεστό νερό.
Βράζετε με κλειστό το καπάκι της κατσαρόλας για 1 ώρα και 20' περίπου. Τέλος, προσθέτετε τον χυμό από τα λεμόνια, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε. Συνοδέψτε με μια κουταλιά της σούπας ξινή κρέμα ή γιαούρτι.
Αν θέλετε να ενισχύσετε την γεύση της σούπας προσθέσετε ένα μοσχαρίσιο κόκκαλο με μεδούλι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις