Τιναχτά (Τιναχτά, Τινιαχτά)
Υλικά:
μισό κιλό ξερά φασόλια μπαρμπούνια (για 3-4 μερίδες)
ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι
μαύρο πιπέρι τριμμένο
κρεμμύδι ξερό
μαϊντανός
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό μέχρι να ψηθούν. Με τρυπητή κουτάλα σουρώνουμε και βάζουμε στα πιάτα την επιθυμητή ποσότητα. Προσθέτουμε κατά βούληση λάδι, ξύδι αλάτι, μαυροπίπερο, κρεμμύδι και μαϊντανό. Η χρήση των προαναφερθέντων υλικών είναι προαιρετική.
Αν δεν σερβιριστούν όλα τα φασόλια, τα αφήνουμε στη χύτρα μέσα στο νερό που έβρασαν, για να μπορούν να ξαναζεσταθούν.
μισό κιλό ξερά φασόλια μπαρμπούνια (για 3-4 μερίδες)
ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι
μαύρο πιπέρι τριμμένο
κρεμμύδι ξερό
μαϊντανός
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό μέχρι να ψηθούν. Με τρυπητή κουτάλα σουρώνουμε και βάζουμε στα πιάτα την επιθυμητή ποσότητα. Προσθέτουμε κατά βούληση λάδι, ξύδι αλάτι, μαυροπίπερο, κρεμμύδι και μαϊντανό. Η χρήση των προαναφερθέντων υλικών είναι προαιρετική.
Αν δεν σερβιριστούν όλα τα φασόλια, τα αφήνουμε στη χύτρα μέσα στο νερό που έβρασαν, για να μπορούν να ξαναζεσταθούν.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου