Τιναχτά (Τιναχτά, Τινιαχτά)

Υλικά:
μισό κιλό ξερά φασόλια μπαρμπούνια (για 3-4 μερίδες)
ελαιόλαδο
ξύδι
αλάτι
μαύρο πιπέρι τριμμένο
κρεμμύδι ξερό
μαϊντανός

Εκτέλεση:
Βράζουμε τα φασόλια σε μπόλικο νερό μέχρι να ψηθούν. Με τρυπητή κουτάλα σουρώνουμε και βάζουμε στα πιάτα την επιθυμητή ποσότητα. Προσθέτουμε κατά βούληση λάδι, ξύδι αλάτι, μαυροπίπερο, κρεμμύδι και μαϊντανό. Η χρήση των προαναφερθέντων υλικών είναι προαιρετική.
Αν δεν σερβιριστούν όλα τα φασόλια, τα αφήνουμε στη χύτρα μέσα στο νερό που έβρασαν, για να μπορούν να ξαναζεσταθούν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις