Περεσκία με φασούλια

Υλικά Συνταγής:
Για τη γέμιση
500 γρ. φασόλια της αρεσκείας σας (εμείς τα φτιάξαμε με μπαρμπούνια)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα τριμμένα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
πιπέρι μαύρο ή κόκκινο

Για τα περεσκία
1 κύβο μαγιά φρέσκια ή ένα φακελάκι ξηρή
1 κ.γ. αλάτι
500 γρ αλεύρι
1 φλ., περίπου, χλιαρό νερό

Εκτέλεση:
Για τη γέμιση
Βάζουμε τα φασόλια σε νερό από το βράδυ. Την άλλη μέρα τα βράζουμε και χύνουμε το πρώτο νερό. Βάζουμε ζεστό νερό σε κατσαρόλα και βράζουμε τα φασόλια. 
Σε τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα φασόλια αφού τα κάνουμε πουρέ. 



Για τα περεσκία
Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και την ρίχνουμε στο αλεύρι μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Φτιάχνουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε μια ώρα περίπου να φουσκώσει.

Παίρνουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη που έχει ήδη φουσκώσει και ανοίγουμε μακρόστενες πιτούλες 5-6 εκατοστών περίπου (με το τηγάνισμα θα φουσκώσουν). Βάζουμε λίγη από τη γέμιση την κλείνουμε και την πατάμε λίγο με το χέρι.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν.

Εγώ τα ψήνω στο φούρνο πασαλειμμένα απο πάνω με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό. Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος ως 180 βαθμούς και ψήνονται για 20 λεπτά.
Είναι πιο ελαφριά έτσι και μας αρέσουν περισσότερο!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις