Περέκ με κοτόπουλο στο φούρνο η στο τηγάνι
Μαγείρεμα: 60 λεπτά
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής:
1 πακέτο μεγάλα φύλλα περέκ
4 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κύβους
20 φέτες κασέρι ή οποιοδήποτε τυρί που λιώνει
500ml κρέμα γάλακτος (γίνεται και με χαμηλά λιπαρά)
2 κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
βούτυρο ή λάδι για το ταψί
Εκτέλεση:
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής:
1 πακέτο μεγάλα φύλλα περέκ
4 φιλέτα κοτόπουλο κομμένα σε κύβους
20 φέτες κασέρι ή οποιοδήποτε τυρί που λιώνει
500ml κρέμα γάλακτος (γίνεται και με χαμηλά λιπαρά)
2 κ.σ. αποξηραμένο βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
βούτυρο ή λάδι για το ταψί
Εκτέλεση:
Κόψτε τα φιλέτα κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια. Ψήνουμε το κοτόπουλο σε αντικολλητικό τηγάνι.
Μόλις σβήσουμε το μάτι της κουζίνας προσθέτουμε το βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο ταψί
Βρέχουμε καλά τρία φύλλα περέκ και τα τοποθετούμε στο ταψί (αν σπάσουν τα φύλλα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα).
Βάζουμε πάνω στα φύλλα 10 φέτες κασέρι, το κοτόπουλο, τη μισή κρέμα γάλακτος και καλύπτουμε με το υπόλοιπο κασέρι.
Βρέχουμε καλά δύο φύλλα περέκ, σκεπάζουμε τη γέμιση και περιχύνουμε την πίτα με 250ml κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º για περίπου 30΄ μέχρι να ροδίσει.
Μπορείτε να τα κάνετε και στο τηγάνι αλλά σε ατομικές δόσις, με ένα φύλλο περεκ άπω κάτω και ένα άπω πάνω και αναποδογυρίζετε την κάθε μια πιτούλα με γέμιση για να ψηθεί άπω τις δυο πλευρές.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου