Ποντιακή πίτα με κοτόπουλο
Υλικά Συνταγής:
3 φιλέτα κοτόπουλα
3 φύλλα ποντιακής πίτας (φύλλα περεκ)
2 αβγά
150 γραμ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
150 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
λίγο βούτυρο
Εκτέλεση:
3 φιλέτα κοτόπουλα
3 φύλλα ποντιακής πίτας (φύλλα περεκ)
2 αβγά
150 γραμ. κρέμα γάλακτος
αλάτι
150 γραμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
λίγο βούτυρο
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρά κομματάκια, αλατοπιπερώνουμε και τα τσιγαρίζουμε με λαδάκι έως ότου κοκκινίσουν.
Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και σπάμε το ένα αβγό και το λιώνουμε με ένα πιρούνι σε ένα ταψάκι.
Βουτάμε διαδοχικά τις πίτες μία-μία έτσι ώστε να ρουφήξουν όλες το αβγό. Μετά τοποθετούμε τη μία πίτα στο ταψί, βάζουμε τα μισά κομματάκι κοτόπουλου, τα στρώνουμε ομοιόμορφα παντού. Χτυπάμε το άλλο αυγό με την κρέμα γάλακτος και με το μισό μειγμα περιχύνουμε τα κομματάκια κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με του μισό τριμμένο τυρί. Ξανακάνουμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο φύλλο. Στο τέλος σκεπάζουμε με το τρίτο φίλο μουσκεμένο με αυγό την πίτα. Βάζουμε μικρά κομματάκια βούτυρο στην επιφάνεια η περιχύνουμε με λίγο λαδάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 180-190 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου