Χασίλ με κοτόπουλο
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 60 λεπτά
Μερίδες: 8
Υλικά Συνταγής:
Εκτέλεση:
Μερίδες:3-4
Υλικά Συνταγής:
Εκτέλεση:
Μαγείρεμα: 60 λεπτά
Μερίδες: 8
Υλικά Συνταγής:
1 κιλό κορκότο (πλιγούρι δηλαδή από σιτάρι ή καλαμπόκι)ή κουσκούσι χονδρό
3 λίτρα νερό
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου από στήθος ή µπούτι
2 κ. σ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό ή βουβαλίσιο
αλάτι
Για το σερβίρισμα
πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
Παραδοσιακό φαγητό από τον Καύκασο του Πόντου. Φτιάχνεται με κοτόπουλο και κορκότο, πλιγούρι δηλαδή από σιτάρι ή καλαμπόκι.
Σερβίρεται πάντοτε ζεστό και η επιτυχία του έγκειται στο σωστό ανακάτεµα.
Πλένουμε και κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια.
Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό και τα βράζουμε για 30'.
Προσθέτουμε το κορκότο και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα και συμπληρώνουμε λίγο νερό, αν χρειαστεί.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά έωs ότου λιώσει σχεδόν το κρέας.
Όταν το φαγητό αρχίσει να χυλώνει, δυναμώνουμε τη θερμοκρασία και αρχίζουμε να ανακατεύουμε πιο ζωηρά.
Μόλις γίνει ένα πηχτόs χυλός, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, με λίγη πάπρικα.
Απλο Χασίλ
Μαγείρεμα: 30 λεπτάΜερίδες:3-4
Υλικά Συνταγής:
Σιτάρι
Νερό 1 ποτήρι ή ανάλογα πόσο θέλουμε
Αλάτι
Κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Το χασίλ είναι φαγητό που γίνεται από μαλακό σιτάρι. Πλένουμε το σιτάρι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι, αφού βράσει πολύ καλά το σιτάρι χυλώνει . Όπως είναι ρευστό και ζεστό , σοτάρουμε κρεμμυδάκι με ελαιόλαδο το ανακατεύουμε και το τρώμε ζεστό. Πολλές φορές στο χασίλ προσθέτουμε και λίγα καλά βρασμένα φασόλια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου