Πιροσκία με μανιτάρια, πιπεριά φλωρίνης, φέτα και μυρωδικά

Προετοιμασία: 20+30 λεπτά
Μαγείρεμα: 30 λεπτά
Μερίδες: 15-20


Υλικά Συνταγής:
για τη ζύμη
600 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 ml νερό χλιαρό
25 γρ φρέσκια μαγιά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι

για τη γέμιση
6 ασπρομανίταρα σχετικά ψιλοκομμένα
1 πιπεριά φλωρίνης
50-80 γρ φέτα σε τρίμματα
λίγο δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε τηγάνι προσθέτουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά να σοταριστούν. Προσθέτουμε το αλάτι και τα μυρωδικά και αποσύρουμε από τη φωτιά.


Για τη ζύμη προσθέτουμε σε μία λεκανίτσα το νερό, το ελαιόλαδο και διαλύουμε τη μαγιά. Βάζουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να μαζευτεί η ζύμη μας γύρω από το κουτάλι. Τότε αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου.
Εν τω μεταξύ προσθέτουμε και τη φέτα στη γέμιση. Κόβουμε ζύμη με τα χέρια μας, την βάζουμε στην παλάμη ,την πατάμε να ανοίξει και βάζουμε μία κουταλιά γεμάτη γέμιση. Κλείνουμε καλά και συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσουμε όλα τα πιροσκί μας, αφού έχουμε κρατήσει ένα μικρό μπαλάκι ζύμης.
Σε κατσαρόλα βάζουμε αραβοσιτέλαιο να κάψει και ρίχνουμε μέσα το μπαλάκι ζύμης που κρατήσαμε για να τραβήξει την κάψα. Χαμηλώνουμε λίγο τη θερμοκρασία και ξεκινάμε να τηγανίζουμε γυρνώντας τα πισροσκί και από την άλλη μεριά μέχρι να ροδίσουν. Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και μόλις γίνουν χλιαρά τα απολαμβάνουμε!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις