Χαρτσό ή κοτόπουλο με σάλτσα καρυδιών
Μαγείρεμα: 1 ωρα
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής:
4 μπούτια κοτόπουλου κομμένα σε δύο κομμάτια το καθένα η ένα ολόκληρο κοτόπουλο
400 γραμμάρια καρυδόψιχα αλεσμένη στο μπλέντερ
1 κουταλιά της σούπας κόλιαντρο σκόνη
ένα κουταλάκι του γλυκού κάρυ
μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκειά
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
Αλάτι –πιπέρι
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
Εκτέλεση:
Μερίδες: 4
Υλικά Συνταγής:
4 μπούτια κοτόπουλου κομμένα σε δύο κομμάτια το καθένα η ένα ολόκληρο κοτόπουλο
400 γραμμάρια καρυδόψιχα αλεσμένη στο μπλέντερ
1 κουταλιά της σούπας κόλιαντρο σκόνη
ένα κουταλάκι του γλυκού κάρυ
μισό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκειά
3 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
Αλάτι –πιπέρι
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, όταν χρυσίσει ρίχνουμε το κόλιανδρο, την πάπρικα και το κάρυ και τα σοτάρουμε για να βγάλουν όλα τα αρώματα τους.
Στον Πόντο αντί για κάρυ χρησιμοποιούσαν ξερά φύλλα του λουλουδιού κατιφέ.
Μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε όλα μαζί.
Έχουμε έτοιμο ζεστό νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, αρκετό νερό για να σκεπάσει τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά.
Εν τω μεταξύ σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με το σύρμα των αυγών την καρυδόψιχα και μια κουταλιά κορν φλάουρ με ζωμό από το φαγητό μας ώστε να γίνει ένας χυλός.
Όταν βράσει και είναι έτοιμο το κρέας ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το λιωμένο σκόρδο και τα αφήνουμε να βράσουν άλλα πέντε λεπτά.
Στον Πόντο αντί για κορν φλάουρ βάζανε αλεύρι καβουρντισμένο.
Ρίχνουμε την σάλτσα των καρυδιών στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, ανακατεύουμε για να μη σβολιάσει η σάλτσα και βράζουμε για λίγη ώρα μέχρι να χυλώσει το φαγητό μας και να ανακατευθούν οι γεύσεις.
Το φαγητό αυτό το σερβίρουμε με πιλάφι. Σε μια πιατέλα απλώνουμε το πιλάφι και από πάνω βάζουμε το κοτόπουλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε την πιατέλα με ολόκληρα καρύδια.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου