Πιροσκία με πατάτες

Προετοιμασία: 20 λεπτα +30
Μαγείρεμα: 50 λεπτα
Μερίδες: 15-20

Υλικά Συνταγής:
Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια αλάτι
2 κουταλάκια ζάχαρη
1 φακελάκι μαγιά ξερή
1 γιαούρτι
2 κουταλιές βούτυρο
2 αυγά
Νερό χλιαρό όσο πάρει

Για τη γέμιση:
1 κρεμμύδι τριμμένο
¼ φλιτζάνι λάδι
Λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
½ άνηθο ψιλοκομμένο
½ κιλό πατάτες βρασμένες (πουρέ)
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Για τη ζύμη: Σε λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης . Προσθέτουμε σταδιακά όσο νερό χρειαστεί για να γίνει η ζύμη μας αφράτη . Την αφήνουμε μισή ώρα να «σταθεί» και να φουσκώσει.
Για τη γέμιση: Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε. Τις ξεφλουδίζουμε και τις πολτοποιούμε. Καίμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι να ροδίσει, προσθέτουμε το πουρέ πατάτας, το δυόσμο, τον άνηθο και το αλατοπίπερο και ανακατεύοντας συνεχώς σοτάρουμε τη γέμιση για 5 λεπτά περίπου.
Αφού κρυώσει η γέμισή μας, κόβουμε από τη ζύμη μικρά μακρόστενα μπαλάκια, κάνουμε με το δάχτυλό μας μια τρύπα, τη γεμίζουμε με μια κουταλιά γέμιση και την κλείνουμε καλά.
Αφού τελειώσουν τα υλικά μας τηγανίζουμε τα πιροσκία σε καυτό λάδι απ' όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις